Om Mig

Vill du veta vem jag är och min bakgrund då ska du fortsätta att läsa här. Här har ni mig, Karin Friberg, jag driver OMTÄNKA.

 

2022 – 15 år…

….har gått sedan jag slog upp portarna och öppnade eget.

Många utbildningar, kunskaper, insikter har det blivit genom åren . Idag jobbar jag med människor på alla plan. Från de som vill utveckla sig själv och förverkliga sina drömmar till de som har behov av att frigöra sig från smärta men oxå de som önskar att underhålla kropp och själ för balans.  Huden är något jag intresserat mig mer och mer för då jag fått med mig kunskaper om hur viktig huden är och vad den står för.

Jag är så otroligt tacksam för förtroendet från alla kunder & klienter – ni bidrar alla med så mycket och gör mitt arbete till en ren glädje.

Som person är jag inkännande, en bra lyssnare, kreativ och har lätt till skratt. Jag älskar att arbeta med människor, tycker det är roligt att dela med mig och att hitta mening och glädje i livet. Att lära sig nya saker var dag utvecklar både kropp och knopp.

Jag startade Omtänka 2007 för att jag  vill arbeta med det som ligger mig varmast om hjärtat – människor   Alla är vi unika och det är det som gör det så fantastiskt och lärorikt. Steget till att arbeta med komplementära behandlingsformer kändes därför som ett helt naturligt val.

Att upptäcka och få bekräftelse på sin egen kapacitet är en fantastisk känsla. Intuitionen har fått styra i de flesta av mina beslut när det gäller mina utbildningar. Att få vara sin egen regissör – det är något som jag önskar att alla får känna på. När man är redo för en förändring vågar man släppa taget. Resan dit är lärorik och det är alltid värt det när man väl är där. 

1982 blev jag färdig undersköterska men efter några år inom vården sadlade jag om och har sedan  arbetat inom många olika yrkeskategorier – alla har varit lika givande – de har alla bidragit till den person som jag är idag och det känns bra ha dessa olika erfarenheter när jag idag jobbar som terapeut.

2005 påbörjade jag mina utbildningar inom komplementär medicin. Den första till Energiterapeut inom EBT med Bart Smyth. Detta var en utbildning som fick mig att inse den enorma potential som finns inneboende i oss – att allt är möjligt bokstavligt talat. Att få möjligheten att dela med sig av detta ser jag som en gåva.  Kroppen talar till oss – vi skall bara våga lyssna. Tankens kraft kan verkligen förändra livet…

Utbildning till manell bindvävsmassör gick jag på Terapeutskolan i Landskrona hos Lena Berndtsdotter.

BioenergiteknikTankens Kraft med Boris på Axelssons Institut i Stockholm

Därefter utbildade jag mig på Hälsoteket i Malmö till Diplomerad massör inom svensk, klassisk massage.

Hösten 2008 åkte jag till Stockholm, Axelssons institut, och utbildade mig inom japansk, traditionell massage. Även kallad energimassage 2008-2009 utbildade jag mig även inom Breema och därefter följde Reconnection healing med Eric Pearl våren 2009. 

2010 – Seniorcoachutbildning  en helt fantastisk utbildning där jag fick möjlighet till djupa samtal, att hitta positiva lösningar på saker som kunde främja hälsan och den livssituation som varje klient befann sig i. Att sedan bli tillfrågad om jag skulle kunna tänka mig att bli en del av utbildningen som lärare var oerhört glädjande.

2010 – Medicinsk Yogainstruktör, en insiktsfull kurs – det kändes som att knyta ihop påsen. Allt föll på plats kropp och själ. Mediyoga åstadkommer mycket på alla plan. Andningen är A & O för att hålla sig frisk. Den röda tråden i hälsa. Läs mer under fliken medicinsk yoga.

2019 – Lärare i Medveten Andning, en helt naturlig följd efter den medicinska yogan. Att andningen var SÅ avgörande och att den styr ALLA plan var en INSIKT som jag tackar min oerhört kunniga och inspirerande lärare för. Ska du välja mellan olika kurser ? Välj att lära dig om andningen då kommer du att få många AHA upplevelser och en oerhört mycket bättre hälsa.

2021 – Lymfmassage fortbildning. Att få mer kunskap om lymfsystemet och kunna hjälpa många av mina kunder som behöver en lugn och meditativ behandling med underbara resultat såsom mindre svullen, känna sig lättare i kroppen och även piggare då vi ser till att lymfsystemet flödar som det ska. 

2021 – Bindvävsspecialist ( färdig examinerad maj – 22) Jag har haft ett brinnande intresse för bindväv i 15 år men nu kommer jag äntligen att kunna hjälpa kroppen med hjälp av dess egna freekvenser.Att kunna behandla obalanser kroppsligt, att hitta anledningen till varför man har ont i kroppen och sedan kunna hjälpa kroppen tillbaka till homeostas. Utbildningen som har alla de svaren som jag har ställt mig under 15 år. Fascian finns överallt i kroppen, det mesta är gjort av fascia. Så vi behöver alltid behandla fascian för att få ordning på obalanser och smärta.

Ju mer jag upptäcker, desto mer finns det att upptäcka.  Att var här och nu i denna stunden är fantastiskt

Livet är en gåva  vi behöver lyssna på vad vår kropp och själ säger och STANNA UPP.

Välkommen till mig!

Karin Friberg

Besöksadress

Landshövdingevägen 8
(ingång runt hörnet ner i källaren)
26252 ÄNGELHOLM

Kontakt

0730 304 305
karin@omtanka.com