Drömmar/ Law of Attraction

Att kunna drömma…

…är underbart men det är inte alltid så lätt som man tror att bibehålla det som var så självklart när man var liten och alla vuxna tyckte det var charmigt att man ville bli president, rymdforskare etc men när man kommer upp i skolådern så får man tillsägelser att man skall håla sig till verkligheten, vad gör dessa tillsägelser med vårt mindset ?

Att våga tro på sig själv, gå sin egen väg är en resa I de flesta fallen i mitt liv har jag gått min egen väg Att plötsligt bli introducerad till Attraktionslagen förändrade mitt sätt att se på livet . Jag fick bekräftelse på att vi alla kan påverka vårt liv mot målet som vi sätter och NÅ det . Jag önskar ALLA den känslan som infinner sig, tilltron. Att förstå att man styr sitt eget liv.

Tänk er att få regissera ert eget liv. MAGISKT !!!!

Kan man uppnå allt ? Det krävs ett jobb och ett mindset som är starkt. Kan bara önska er lycka till. Här nedan finner du en grundläggande information om The Law of Attraction

Denna underbar lag som hjälper oss att uppfylla våra önskningar

Om du har läst boken eller sett filmen The Secret, och förstår eller har fått ett hum om dess innebörd, så kan jag till att börja med säga grattis, du är redan på väg mot ett liv där du är en medveten skapare av ditt eget liv. För det andra kan jag även tillägga att det som de pratar om i både filmen och boken, bara skrapar på ytan om vad Law of Attraction verkligen är.
För dig som inte har tagit del av The Secret (än) så tycker jag att både filmen och boken är ett bra sätt att börja, och ger en väldigt bra översikt över vad LoA egentligen är. Har man väl börjat, så finns det så mycket mer att se, läsa och ta in när det gäller en av universums största lag. Läs mer och fördjupa dig

Kort beskrivet så är Law of Attraction en universell lag som säger att ”lika attraherar lika”.
Om vi utökar beskrivningen så innebär detta att du skapar din egen verklighet, genom att allt det som du fokuserar dina tankar och dina känslor på, attraherar du in i ditt liv. Detta innebär i sin tur att om du till exempel fokuserar på hur läskigt någonting är, då kommer du att attrahera in i ditt liv mer situationer som liknar denna rädsla.

  • Har du någonsin tänkt eller sagt: ”Vilket sammanträffande!” eller ”på tal om trollen”?
  • Har du någonsin varit olyckligt kär och sedan bara sett lyckliga par omkring dig?
  • Eller har du någonsin velat ha någonting riktigt mycket, och sedan sett det överallt, hört folk prata om det eller helt plötsligt hittat en artikel eller text om ju det som du så gärna vill ha?

Dessa är bara tre exempel på de oändligt antal exempel jag skulle kunna ta upp angående situationer där Law of Attraction har ett finger med i spelet (bildligt talat). Faktum är att varje tanke du någonsin tänkt har denna lag svarat på. Kalla det vad du vill, Gud, Allah, Brahma, Det högre jaget, moder jord… You name it. Vad du än ber om eller önskar dig så får du alltid ett svar, saken är bara den att du kanske inte är mottaglig för att ta emot svaret, därav skeptikers uttalanden.

Enligt framstående kvantfysiker så består allt som existerar av energi i form av vibrationer i en mängd olika frekvenser. Vi är alltså med andra ord energi som kommunicerar med hjälp av vibrationer på olika våglängder. Det är här våra tankar och känslor kommer in. För varje gång du tänker en tanke så vibrerar du på en viss frekvens. Enligt LoA som också arbetar genom vibrerande energi och säger att lika attraherar lika, så kommer den att se till så att din omgivning vibrerar på samma nivå som du gör i och med denna tanke du precis tänkt. Om man istället ser till dina känslor, så är dessa ännu starkare när det gäller att attrahera. För dina känslor är faktiskt det som säger till dig om du är på rätt vibration i enlighet med det du önskar.

Om vi åter igen går tillbaka till hur Law of attraction fungerar. Allting som du ser omkring dig, allt som du upplever i ditt liv och alla du möter har du attraherat in i ditt liv. Alla dessa är manifesteringar och har alla föds ut ur en tanke hos dig.

Upplevelser och önskningar ger upphov till tankar, tankar ger upphov till känslor, dessa i sin tur skapar vibrationer som universum svarar på med vibrationer som liknar dessa. I stort sett kan man säga att alla manifesteringar går igenom tre steg.

Jag citerar förklaringen ur Esther & Jerry Hicks bok Be så ska du få:

1. (Din uppgift) Du ber om något
2. (Inte din uppgift) Det besvaras
3. (Din uppgift) Svaret som getts måste tas emot eller tillåtas (du måste släppa in det)

Steg 1: Du ber om något
På grund av den underbara och skiftande miljö du är fokuserad i kommer Steg 1 lätt och automatiskt, för det är så dina naturliga tendenser föds. Allting- från dina subtila eller till och med omedvetna önskningar, till klara, precisa konkreta sådana – är resultatet av de kontrasterande upplevelserna i ditt vardagsliv. Önskningar ( eller böner) är den naturliga biprodukten av att du är utsatt för den här fantastiska varierande och kontrastrika miljön. Steg 1 kommer alltså naturligt.

Steg 2: Universum svarar
Steg 2 är ett enkelt steg för dig, för det är överhuvudtaget inte din uppgift. Steg 2 är det icke-fysiskas uppgift den gudomliga kraftens uppgift. Allt du ber om, stort som smått, uppfattas och erbjuds fullt ut, omedelbart och utan undantag. Varje medvetande har rätt och förmåga att be och alla medvetanden hedras och får svar omedelbart. Det du ber om får du. Varje gång.
Din ‘bön’ uttalas ibland med ord, men oftare strålar den ut från dig i form av vibrationer, som en konstant ström av personligt finslipade tendenser, som bygger vidare på varandra och som var och en respekteras och besvaras.
Varje fråga får sitt svar. Varje begär tillgodoses. Varje bön besvaras. Varje önskan uppfylls. Men skälet till att många argumenterar med den sanningen och visar fram exempel på otillfredställda begär i sin egen livserfarenhet, är att de ännu inte har förstått och fullföljt det mycket viktiga Steg 3 – för utan fullföljandet av det här steget kan de första och andra stegen äga rum obemärkta.

Steg 3: Du släpper in det
Steg 3 är tillämpningen av tillåtandets konst. Det är själva anledningen till att ditt väglednings system existerar. Det är i det steget du ställer in ditt väsens frekvens så att den matchar frekvensen hos det du önskar dig. På samma sätt som frekvensen på din radioapparat måste vara inställd på frekvensen hos den radiostation du vill lyssna på, måste ditt väsens frekvens matcha frekvensen hos din önskan. Vi kallar det för tillåtandets konst – alltså, att tillåta det du ber om. Om du inte är inställd på att ta emot dem kommer dina frågor inte att tyckas få några svar, även om svaren har lämnats; dina böner kommer att verka obesvarade och dina begär kommer inte att bli tillgodosedda – inte på grund av att önskningarna inte har blivit hörda, utan därför att dina vibrationer inte är inställda på dem, och att du därmed inte släpper in dem. ”

Men om jag med hjälp av mina tankar skapar mitt liv, måste jag då ständigt styra mina tankar för att dåliga saker inte ska hända?

För det första så har vi den turen att allt du tänker inte manifesteras direkt du tänker på det. Om du nu till exempel skulle tänka dig en björn, så tror jag att du håller med mig om att det är bra att allt inte manifesteras på ett ögonblick. Denna fördröjningen skapar stora möjligheter för oss i och med att om vi nu skulle tänka en negativ tanke, eller en tanke som inte stämmer överens med det vi önskar, så kan vi faktiskt ändra på detta genom att istället börja tänka på det som vi vill ha, se och uppleva i livet.

För det andra då, för att veta vad du Vill ha, så måste du även veta vad du Inte vill ha. Det är återigen här som dina känslor kommer in i bilden. För universum svarar på allt du sänder ut, och bryr sig faktiskt inte om utifall du sänder ut en önskande tanke eller icke önskande tanke, den svarar på allt. När du känner en negativ känsla eller tänker en negativ tanke, så vet du att ”aha! detta är alltså något som jag inte vill” och kan därefter byta inriktning så att du tillslut kan få en positiv känsla och därigenom få reda på att du nu är på rätt väg.

Men är det verkligen jag som har attraherat till mig den där otrevliga personen? eller att bilen inte startar? eller att jag kommer försent till bussen eller jobbet?

Ja, så är det faktiskt. Du kanske inte direkt har tänkt tanken ”jag vill möta en otrevlig person” eller ”hoppas att bilen inte startar”, men någonstans på vägen så har en negativ tanke eller känsla medvetet eller omedvetet faktiskt sänts ut och enligt Law of Attraction också manifesterats därefter. Det viktigaste för dig är alltså att kunna fokusera på det du vill. Välj dina tankar och var uppmärksam på det som händer dig och då oxå varför.

Tänk om allt de skriver är sant och du inte gör någonting åt det.

”Whether you think you can or you can´t, either way you are right”

Henry Ford

Litteratur

The Secret eller Hemlighet på svenska skriven av Rhonda Byrne var den första av alla böcker som fick mig att  förstå. Det är värt en läsning !Finns att köpa på de flesta webbutiker, här nedan finner du någon.

 

Karin Friberg

Besöksadress

Landshövdingevägen 8
(ingång runt hörnet ner i källaren)
26252 ÄNGELHOLM

Kontakt

0730 304 305
karin@omtanka.com