Fascia behandling

Effektiv Fasciabehandling det senaste inom friskvård.

Swedish Fascia Vibes är…

…en effektiv och skonsam behandling av hela kroppen. Fasciabehandling  sker med moderna behandlingsverktyg, optimerade för behandling.
Fasciabehandling ökar rörligheten & avslappning, förbättrar cirkulation och ökar vätskeflödet.

Varför fungerar Fascia behandling så bra?

 • De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
 • Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.
 • Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian.
 • Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre.
 • Fascia påverkas bl.a. av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar och psykologisk stress.
 • Man skulle kunna argumentera för att alla som lever en modern livsstil med stillasittande arbete och näringsfattig mat skulle må bra av regelbunden fasciabehandling.
 • En otroligt effektiv behandling för tennisarmbåge, frozen shoulder, ländryggssmärta mm

 

Klassisk Massage

 

“Om någon önskar sig god hälsa, måste denne först fråga sig om han är redo att göra sig av med orsakerna till sin ohälsa. Bara då är det möjligt at hjälpa honom.”

 

Hippokrates (medicinens fader)

Med denna massage bearbetas och töjs musklerna

Effekterna är många. Musklerna får bättre blodgenomströmning vilket leder till utrensning av slaggprodukter och ökad syresättning av muskelceller, spänningar löses upp och det ger en smärtlindrande och reflexmässigt lugnande effekt. (Ej vid specifika problem).

Med hjälp av olika mer eller mindre djupgående massagetekniker påverkas muskler och bindväv så att kroppens självläkande processer aktiveras

Massagen hjälper spända och ömmande muskler att åter bli smidiga och ökar därmed rörlighet och välbefinnande.

Avslappningsmassage

 

Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro hormonet i kroppen så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar. 

Den stressreducerande massagen är…

… inriktad på avslappning och återhämtning. En väldigt mjuk och varsam behandling. Denna massage bearbetar inte musklerna på samma djupa fysiska sätt som en klassisk massage Här används energiterapi för att förstärka känslan av djup avslappning.

Lymfmassage

 

Lymfmassage är både  avkopplande och det ger goda resultat vid tex svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk…

… och en viktig uppgift är att transportera bort överskottsvätska och slaggprodukter (inflammationsämnen, döda celler, gifter mm) från kroppens vävnader. Det är också en viktig del av ditt immunförsvar och hjälper din kropp att bekämpa infektioner från virus och bakterier.

Om lymfsystemet är trögt hinner det inte ta hand om vätskan i den takt det fylls på ute i kroppen. När vätska och slaggprodukter blir kvar ute i kroppen kan inflammationer uppstå. Vätskan som samlas är omgiven av bindväv som blir mer kompakt med tiden. Tillsammans skapar detta en miljö i kroppen där cellerna och vävnaderna inte mår bra – ofta med ömhet, värk, svullnad som följd.

Lymfmassage består av djupandning, lätta tryck samt strykningar i lymfflödets riktning som stimulerar transporten av överskottsvätska och slaggprodukter ut ur kroppen. De olika teknikerna i lymfmassagen hjälper både till att lossa på kompakt bindväv och öka lymfflödet.

Lymfmassage fungerar bäst när man är avslappnad. Därför är behandlingen upplagd för att skapa lugn och hjälpa dig att slappna av på djupet.

 Tecken på att ditt lymfsystem kan behöva lite extra omhändertagande är om du:

 • Känner dig tung och svullen
 • Ständigt är trött
 • Upplever en mental dimma och trötthet
 • Ofta drabbas av förkylningar och infektioner
 • Har värk och smärta
 • Har torr hy med utslag och eksem

Har domningar och pirrningar i armar och ben.Lymfmassage är en behandling som passar alla. Det kan vara extra viktig för dig som har fått lymfknutor bortopererade eller strålats i samband med cancerbehandling; har någon typ av ödem, primärt eller sekundärt; fibromyalgi; restless-legs; och trötthetssyndrom. Lymfmassage ges inte under pågående cytostatikabehandling.

Första behandlingstillfället tar ca 110 min och de efterföljande 85 min

Ansiktsbehandlingar

 

Investera i din hud du bär den hela livet. Att åldras är en del av livet men inte nödvändigtvis hur du måste se ut

Ansiktsbehandling de Lux 60 min 

En synbart föryngrad hud efter behandling med Galvanic Spa maskinen. Vi börjar med att rengöra huden med Lumispa följt av peeling & ansiktsvatten, därefter följer en djuprengörande, upplyftande och föryngrande behandling med Galvanic Spa maskinen. Vi avslutar med anpassad  ansiktsmask, serum & dagkräm. Passa på att testa en foundation mer oerhört snygg lyster och som dessutom skyddar din hud mot blått ljus.  Jag  använder högkvalitativa hudvårdsprodukter utan mineraloljor som bidrar till en ud som andas. Produkterna har rätt pH-värde ( en viktig detalj för att husen skall må bra.  Alla vårs produkter bygger på fukt & näring.  Bio adaptiva  som anpassar sig efter just din hud. Du kan förvänta dig  ett djuprengjort ansikte samt en upplyft och föryngrad hud.  Du kommer att se mindre framträdande rynkor & mindre porer. Du kommer att både se och känna skillnad.

Ansiktsbehandling Light 30 min

Djuprengöring av ansiktet med den mest innovativa rengöringsapparaten på hudvårdsmarknaden. Därefter följer enn anpassad lermask och fuktmask. Vi avslutar med ett serum och dagkräm. En kombination av antiaging & bioadaptiva produkter. En effektiv behandling där din hy djuprengjorts, känns len och fräsch och med massor av lyster!

Passa på att göra en behandling i kombination med massagebehandling

Karin Friberg

Besöksadress

Landshövdingevägen 8
(ingång runt hörnet ner i källaren)
26252 ÄNGELHOLM

Kontakt

0730 304 305
karin@omtanka.com